nieuws.jpg
Arbeidsinspectie
Gepubliceerd op 25-2-2009 om 12:41

Om het grote aantal ongelukken terug te dringen gaat de Arbeidsinspectie dit jaar magazijnen, groothandels en distrubitiecentra op grote schaal controleren.

Na een ongeval met een heftruck tijdens het werk vallen er jaarlijks gemiddeld vijf doden. Nog eens 1.700 slachtoffers melden zich op de spoedeisende hulp. Volgens de arbeidsinpectie is het aantal arbeidsongevallen met een heftruck ondanks allerlei inspanningen in de afgelopen jaren niet gedaald. Men krijgt per jaar ongeveer tweehonderd meldingen binnen. Ongevallen met heftrucks staan in de top 4 van ongelukken op de werkvloer met grote gezondheidsschade voor de werknemers. Daarom zal de Arbeidsinpectie tot het eind van dit jaar op grote schaal gaan inspecteren op terreinen waar men met een heftruck werkt. Men zal er ook op gaan letten dat de chauffeurs niet in strijd met de regels anderen laten meerijden op hun heftruck.

Ook zal de Arbeidsinpectie het gebruik van elektrische heftrucks bepleiten om de dieseluitstoot in binnenruimten te verminderen.

Vertel een vriend Print deze pagina
Nieuws
Emmastraat 8
Postbus 555
5700 AN Helmond
[T] 0492-565335
[F] 0492 565319
[E] info@trucktraining.nl

Meer contactinfo...
Nieuws

Verantwoordelijk, verzekering en training.

"Medewerkers op een heftruck laten rijden zonder hiervoor een specifieke opleiding/trai
Lees meer...

Arbeidsinspectie

Om het grote aantal ongelukken terug te dringen gaat de Arbeidsinspectie dit jaar 
Lees meer...

Ongelukken

Arbeidsinspectie. (Bron: internet / SZW AI)

Werken met heftrucks
Lees meer...

 
DisclaimerCopyright trucktrainingKemme Koolen